Projekt "Good food, better health" se zaměřuje na budování evropského partnerství mezi školami zaměřenými na gastronomii z Itálie, Polska, Portugalska a České republiky s cílem posílit rozvoj praktických procesů výměny a porovnávání různých kulinářských tradic a gastronomických zkušeností. Projekt se zaměřuje na problematiku zdravých a vyvážených stravovacích modelů, snižování plýtvání potravinami, propagaci gastronomických tradic a posilování profesních dovedností studentů těchto škol. Jeden z hlavních cílů je také posílení společného dědictví evropské gastronomie, rozmanitosti a kvality zemědělsko- potravinářských výrobků a získání povědomí o regionálních potravinách a jejich využití v kuchyni. Během projektového období (původně plánovaného jako dvouletý pro roky 2018-2020, vzhledem ke covidové pandemii byl projekt prodloužen do 2021) studenti navštíví partnerské země a seznámí se s místními gastronomickými zvyklostmi. První návštěvu absolvovali naši studenti v hostitelské škole v portugalské Fátimě od 4.2. - 9.2.2019. Největším zážitkem bylo samozřejmě vaření, kde si společně se studenty z ostatních zemí seznámili s místními surovinami a vyzkoušeli portugalské recepty jak dezertů, tak také hlavních jídel. Asi největší obavy byly z receptů na přípravu rybích specialit, neboť některé ryby viděli studenti poprvé. Kromě vaření navštívili naši studenti i nedaleké město Ourem, kde je sídlo partnerské školy a přivítal je tu také místostarosta města. Zážitkem byl také místní trh, kde se prodávalo prakticky vše, ale nejvíce si budou naši studenti asi pamatovat i nepříjemné pachy z prodávaných ryb a naložených tresek. Dojmy z portugalských jídel nejlépe zprostředkují vjemy studentů: Připravovat ryby byl pro nás byl zážitek. Ty mořské potvory jsme viděli poprvé v životě. Taky jsme si museli zvyknout na rybí zápach, který nám přišel zprvu nepřekonatelný. Vaření bylo z celého projektu největší zábava. Naučili jsme se plno nových receptů a vyzkoušeli nové metody“, vzpomíná studentka hotelnictví, Tereza.