Nabídka kurzů vzdělávání dospělých
Kurz profesní kvalifikace
Cukrář/ cukrářka pro výrobu restauračních moučníků 29-012-H
Rekvalifikační program je určen pro každého zájemce o povolání cukrář, který má alespoň základní vzdělání a dovršil 18 let. Cílem je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky profesní kvalifikace konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba restauračních moučníků (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této profese. Tato profesní kvalifikace je spolu s Výrobou jemného pečiva a Výrobou zákusků a dortů součástí úplné profesní kvalifikace oboru cukrář. Absolvent se uplatní v cukrářských provozech hotelů a restaurací, ale také v cukrárnách, nebo jako výrobce zákusků a dortů.
Výstupy kurzu:
- Potvrzení o účasti ve vzdělávacím programu.
- Osvědčení o profesní kvalifikaci - při úspěšném složení zkoušky z profesní kvalifikace.
- Výuční list - na základě osvědčení z dílčích kvalifikací se lze bezplatně přihlásit k závěrečné zkoušce v oboru cukrář.
Informace:
Začátek kurzu: únor 2025 (pátek, sobota). V případě naplnění kurzu bude termín začátku upřesněn.
Délka kurzu: 47 hodin – 10 hodin teorie, 30 hodin praxe, 7 hodin zkouška z PK.
Cena kurzu včetně zkoušky: 4 900,- Kč
Úhrada kurzovného :
- Účastník kurzu hradí částku 14 dní před zahájením kurzu a 14 dní před sjednaným termínem zkoušky.
- Platba převodem na účet č. 161207221/0300 ,(možná platba v hotovosti v pokladně školy).
- Variabilní symbol 29012, do poznámky jméno a příjmení účastníka.
Teoretická výuka
- Probíhá v odborné učebně plně vybavené didaktickou technikou.
- Pro výuku nutné – zápisník, psací potřeby.
- Odborné učebnice jsou účastníkům zapůjčeny po celou dobu kurzu.
- Výuku zajištuje učitel odborných předmětů oboru cukrář.
Praktická výuka
- Probíhá v dílnách OV cukrář vybavených na patřičné úrovni a zajišťující veškeré materiální a technické předpoklady pro konání kurzu, zkoušky profesní kvalifikace a závěrečné zkoušky.
- Pracovní oděv a přezůvky.
- Výuku zajišťují UOV oboru cukrář.
Výsledky vzdělávání účastníka kurzu – absolvent kurzu bude schopen:
- Přijímat a uchovávat suroviny a polotovary pro výrobu restauračních moučníků,
- zvolit technologický postup pro přípravu restauračních moučníků,
- připravit, vypočítat spotřebu a upravit suroviny pro přípravu restauračních moučníků,
- zhotovit těsta a hmoty na přípravu teplých a studených restauračních moučníků,
- dělit, tvarovat, plnit těsta a dávkovat hmoty,
- připravit a použít základní náplně a polevy,
- tepelně upravovat restaurační moučníky,
- dohotovit a zdobit teplé a studené restaurační moučníky,
- aranžovat a upravit při servírování,
- posuzovat jakost cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků,
- provádět hygienicko-sanitační činnosti v cukrářské výrobě, dodržovat bezpečnostní předpisy a zásady bezpečnosti potravin,
- obsluhovat a seřizovat stroje a zařízení při výrobě restauračních moučníků,
- vést provozní evidenci při výrobě a prodeji cukrářských výrobků.
Registrační formulář do kurzu: Cukrář/ cukrářka pro výrobu restauračních moučníků
Vyplněním a odesláním registračního formuláře souhlasím s podmínkami kurzu uvedené výše.